Böbrek Yetmezliği

soru

Sabah-444441

21 Nisan 2024 Pazar

Merhaba hocam,

29 yaşındayım, 177cm boy ve 81 kilom var. 2011'de kreatinin değerim 1.06 çıktı. 2012'de spora geri döndüm ve başladıktan 2 ay sonra 1.21, Nisan 2013'te 1.19 ve Ağustos 2013'te 1.22 çıktı. Kronik bir hastalığım yok(diyabet veya şeker hastalığı) hergün et yerim ama son tahlillerden sonra sporla eti kestim. Tam idrar tahlilim tamamen normal. Spot idrarda protein 2.7 mg/dL ve spot idrada kreatinin 24.82 şeklinde. Yarım litre su içtiğim zaman 30-40 dakika hemen atabiliyorum ve atarken ağrı ve sızı olmuyor, yanma da olmuyor. Geceleri sık sık idrara kalkmıyorum. Günde 3 litre civarında sıvı alıyorum ve 8-9 defa tuvalete çıkıyorum.

Hocam sizce bu durum patolojik mi? Kronik böbrek hastalığı bir defa başladı mı ne yapsanız ilerler mi yoksa kroik böbrek hastalığını kronik yani ilerler hale getiren altta yatan diyabet ya da şeker gibi problemler midir?

Çok teşekkürler.

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba Sabah-444441,

Anlattığınız durum böylece tek başına patolojik bir durum sergilemeyebilir. Kreatinin seviyeleriniz spor ve beslenme alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kronik böbrek hastalığı, diyabet veya yüksek tansiyon gibi altta yatan sağlık sorunları nedeniyle ilerleyebilir. Ancak, sadece kreatinin seviyelerinizin biraz yüksek olması tek başına kronik böbrek hastalığı teşhisi koymak için yeterli değildir.

Böbrek fonksiyonlarınızı daha iyi değerlendirebilmek için bir nefroloji uzmanına danışmanız ve gerekli diğer testlerin yapılmasını sağlamanız en doğrusu olacaktır. Bu testler arasında glomerüler filtrasyon hızı (GFR) testi, idrar albümin testi ve diğer kan testleri bulunabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, dengeli beslenmek ve düzenli olarak su tüketmek de böbrek sağlığınızı korumak için önemlidir.

Her zaman sağlığınızı yakından takip edin ve profesyonel bir doktorun yönlendirmelerini takip edin.

Sağlıklı günler dilerim.

Çok Okunanlar

Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları

Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Böbrek Yetmezliğinde Beslenme

Böbrek Yetmezliğinde Beslenme

Hemodiyalizin Faydaları Nelerdir?

Hemodiyalizin Faydaları Nelerdir?

Böbrek Üşütmesine Ne İyi Gelir?

Böbrek Üşütmesine Ne İyi Gelir?

Böbrek Nakli Nasıl Yapılır ve Zararları Nelerdir?

Böbrek Nakli Nasıl Yapılır ve Zararları Nelerdir?

Böbrek Taşı Nedir? Böbrek Taşının Özellikleri

Böbrek Taşı Nedir? Böbrek Taşının Özellikleri